Witam
Zastanawiam się szanowna administracjo czy byłoby możliwe otwarcie jakiegoś poddziału w dziale oszuści, gdzie admini mogliby umieszczać ksywy cwaniaczków którzy nabijają sobie wejścia w PTP w tylko im znany sposób, mijając się szerokim łukiem z regulaminem ale także wykorzystując błędy pluginu ptp.
Myślę, że byłoby to bardzo pomocne, nie każdy admin ma czas codziennie sprawdzać statystyki PTP, nie każdy zapewne prowadzi dokładnego logi ponieważ pochłaniają one dużo miejsca w bazie i podawanie chociażby nicków takich kwiatków byłoby bardzo pomocne.
Dział Oszustów Ptp
Napisano 12 październik 2008 - 01:10
#0 Bot Name
Napisano 12 październik 2008 - 12:32
Wydaje mi się, że nie ma sensu tworzenia takiego działu dla jednego tematu.
Wystarczyłby topik w dziale user/webmaster - o ile byłby faktycznie potrzebny i na bieżąco aktualizowany mógłby być przyklejony.
Tyle, że najczęściej takie przyklejone tematy po pewnym czasie przestają być aktualizowane i wiszą sobie a muzom.
Wystarczyłby topik w dziale user/webmaster - o ile byłby faktycznie potrzebny i na bieżąco aktualizowany mógłby być przyklejony.
Tyle, że najczęściej takie przyklejone tematy po pewnym czasie przestają być aktualizowane i wiszą sobie a muzom.
Napisano 12 październik 2008 - 18:47
Wszystko fajne na krótka metę. Taki cwaniaczek dostanie w tyłek w większości udziałów firm z PTP. Potem zmieni nicka, stronki i zabawa od nowa...
Korespondent -Mój ulubiony serwis informacyjny Michalkiewicz.pl -Pierwsze pióro Rzeczpospolitej
"It's not about who's right, but who's left"
"It's not about who's right, but who's left"
Napisano 12 październik 2008 - 20:29
o ile pamiętam na jednym z zagranicznym for był w dziale tylko dla webmastersów taki wątek o oszustach gdzie podawano wszystkie jego dane i jakoś nikt nie płakał że się znalażł na czarnej liście.
Kredyty są najlepszą formą na zakup mieszkania, na szybkie wydatki i dostęp od gotówki dobre są karty kredytowe.
Aby ładnie oświetlić pokój potrzebujesz porządnej lampy.
Aby ładnie oświetlić pokój potrzebujesz porządnej lampy.
Napisano 12 październik 2008 - 20:32
Jestem za ukaraniem osób, które zamierzenie, próbują nielegalnych praktyk. Jestem za podaniem nicka oraz adresu e-mail z adnotacją, w jakim programie dana osoba próbowała oszukiwać. Jestem bezwzględny w stosunku do oszustów w moich programach. Nie życzę sobie jakichkolwiek prób oszustw. Każda kończy się banem.
Napisano 12 październik 2008 - 20:47
Też nie widzę problemu co do maila. Poza tym ile razy podawane były ip osób w dziale oszuści a także dokładniejsze dane. Dla mnie ludzie oszukujący w gptrach to tacy sami oszuści co próbują naciągać innych.
Napisano 12 październik 2008 - 20:53
Użytkownik pampers dnia Oct 12 2008, 21:50 napisał
Też nie widzę problemu co do maila. Poza tym ile razy podawane były ip osób w dziale oszuści a także dokładniejsze dane.
Ano było podawane. Ale czy zgodnie z prawem
Cytat
Dla mnie ludzie oszukujący w gptrach to tacy sami oszuści co próbują naciągać innych
Nie zmienia to faktu, że mają prawo do prywatności, którą o ile pamiętam każdy programik gptr zapewnia
Napisano 12 październik 2008 - 21:05
Każdy program zapewnia prawo do prywatności to fakt. Ale żaden z Nas, adminów nie życzy sobie, aby próby oszustw uchodziły płazem. Skoro podaje się nazwy oszukańczych programów, których właścicieli można bez problemu znaleźć za pomocą whois, podanie adresu również nie powinno być żadnym przekroczeniem norm.
Napisano 12 październik 2008 - 21:10
Myślisz, że dla takiego delikwenta, lepiej pójść na policję? Tu chodzi o koleżeńską pomoc w eliminacji oszustów i złodziei. Nie chcę wymierzać razów, ani ustanawiać prawa. Chcę ostrzec po prostu innych o fakcie, że ktoś próbuje coś.
Napisano 12 październik 2008 - 21:20
A co Ty byś zrobił, gdyby Ciebie ktoś okradał?
Napisano 12 październik 2008 - 21:35
Ja nie gdybam. Mam już za sobą przejścia tego typu. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ilu oszustów jest w programach. Najbardziej irytujące jest to, że trzeba się użerać z ludźmi, którzy dla 10 centów czy groszy są w stanie posunąć się do najbardziej wyrafinowanych sztuczek. Gdybym tego nie monitorował i tępił, byłoby źle i traciłbym więcej, niż zyskuję. Nie dziw mi się, że chcę sprawę upubliczniać.
#0 Bot Name
Napisano 12 październik 2008 - 21:47
Konsensusem może być dział zablokowany, dostępny na przykład tylko dla administracji, adminów etc.

Logowanie »
Napisz nowy temat

Do góry