Egold - Tax Id
Rozpoczęty przez sylwek160, 19 Sep 2008 13:27
Napisano 19 September 2008 - 13:27

Po zalogowaniu jest cos takiego
For US persons, this must be your Social Security Number (SSN) or Individual Taxpayer Identification Number (ITIN). Non-US persons enter your national tax ID number. This number cannot be changed so be sure to enter it correctly.
Trzeba wpisac Tax ID i wybrac kraj.
O co tu chodzi
For US persons, this must be your Social Security Number (SSN) or Individual Taxpayer Identification Number (ITIN). Non-US persons enter your national tax ID number. This number cannot be changed so be sure to enter it correctly.
Trzeba wpisac Tax ID i wybrac kraj.
O co tu chodzi
Bot Name
Napisano 19 September 2008 - 17:30

Kurde mam to samo :/ nie da się bez wpisania tego cokolwiek zrobić na koncie.
I co jak ktoś nie ma nip'u...
I co jak ktoś nie ma nip'u...
Napisano 19 September 2008 - 17:38

tez pomyslalem ze to NIP ale nie bylem pewien
wyglada na to ze bez NIP-u konto zamrozone
wyglada na to ze bez NIP-u konto zamrozone
Napisano 20 September 2008 - 07:58

To co koniec e-golda ? Skad mam wziac im takie cos:P
Zloz wniosek o nadanie NIP do urzedu skarbowego.
Anonimowy egold odchodzi w zapomnienie. Ciekawe w jaki sposob beda weryfikowac te dane. Moze wymagane bedzie notarialne potwierdzenie dokumentu.
Tak czy inaczej uczciwi ludzie nie maja sie o co martwic

Napisano 20 September 2008 - 10:28

Może wystarczy wpisać byle co. Ja akurat wpisałem swój NIP i działa, pieniądze da się normalnie wypłacić.
Jak ktoś nie ma NIPu niech wpisze byle jakie cyfry (10), może się uda.
Poszło.

Napisano 20 September 2008 - 11:14

Wysłałem maila do supportu jako pełnoletnia osoba nie posiadająca nipu.
Jakby na to nie patrzeć chyba nie można zmieniać tak radykalnie regulaminu gdy posiadamy tam środki.
Zapisywałem się na innych warunkach i na nich chcę mieć możliwość wypłaty zgromadzonych środków (przecież to nie bux/ptr
)
Odpisali szybko:
Please provide your social security number or government issued ID number in the space provided.
Ja wpisze pesel. Zawsze jak będą chcieli skana to jest on na dokumentach.
Jakby na to nie patrzeć chyba nie można zmieniać tak radykalnie regulaminu gdy posiadamy tam środki.
Zapisywałem się na innych warunkach i na nich chcę mieć możliwość wypłaty zgromadzonych środków (przecież to nie bux/ptr

Odpisali szybko:
Please provide your social security number or government issued ID number in the space provided.
Ja wpisze pesel. Zawsze jak będą chcieli skana to jest on na dokumentach.
Napisano 20 September 2008 - 17:54

Jak ktoś nie ma NIPu niech wpisze byle jakie cyfry (10), może się uda.
Nie polecam tego sposobu, jesli macie wieksza gotowke na egold albo jesli chcecie uzywac konta w przyszlosci bez zadnych problemow.
Wszystko zalezy od tego czy to zwykla sciema egolda (zeby zerwac z opinia systemu platniczego przyjaznego przestepcom) czy tez szersza akcja weryfikacji uzytkownikow. Przeciez juz zdarzaly sie blokady kont z prosba o weryfikacje danych osobowych.
Z drugiej strony podawanie swojego nipu w takim systemie moze byc dosc ryzykowne dla niektorych

Bot Name
Napisano 20 September 2008 - 22:11

Ryzyko to samo jak przy podaniu nie prawdziwych danych adresowych. Piszą tam, że mogą zażądać skanów dokumentów i tak samo może być z NIP'em.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych