areczek
Jan 2 2007, 22:52
Tak sobie mysle, zeby zaproponowac Lucasowi, aby naszą ciężko wyklikaną kasę przelal na konto jakiejs organizacji dobroczynnej/charytatywnej? Na przykład na dokarmianie głodnych dzieci w afryce albo program stworzenia sztucznego serca, w kazdym razie cos w ten desen... Oczywiscie moglaby to byc organizacja niemiecka albo austriacka
Co wy na to?
pozdrawiam
lolekserwer
Jan 2 2007, 23:31
wg. mnie świetny pomysł, i tak kasa wiekszosci polaków nie zostanie nigdy wypłacona, nie wszytscy zagladają na fora nawet nie wsztcy pewnie wiedza ze klamm juz nie placi na MB.. pomysł mi sie podoba!
zibicool
Jan 3 2007, 10:51
Nie sądzę, aby znalazło się zbyt wielu zwolenników pomysłu oddania swoich ciężko wyklikanych eurocentów na cele charytatywne. Ja owszem mogę to zrobić, ale wolałbym zapłacić "żywymi pieniędzmi" np. z PayPal niż płacić pieniędzmi, które litościwie siedzą gdzieś, skąd trudno ich wydobyć. Gdyby admin Klammu zgodził się na taki pomysł, wielce by się skompromitował, bo potrafiłby przelać pieniądze z kont Klamm w celach ładnie brzmiących (charytatywnych), a nie potrafił przekazać ich właścicielom, którzy być może też ich potrzebują...Zresztą, admin już się skompromitował...
gazelek
Jan 3 2007, 14:05
Zibicool: wydaje mi sie, ze zle zrozumiales intencje zalozyciela tematu. Mysle, ze chodzilo mu o to, zeby Lukas postawil sprawe jasno: wyplacam wam wasze pieniadze, albo nie wyplacam, a wysylam wszystko jednym, zbiorczym przelewem na konto organizacji charytatywnej. Skoro nie mozna swojej kasy wyplacic, to moze warto wesprzec innych potrzebujacych?
Piszesz, ze
CYTAT
a nie potrafił przekazać ich właścicielom, którzy być może też ich potrzebują...
Jednak za cos ten internet trzeba kupic, wiec klikacze z GPTR wcale chyba nie sa tacy potrzebujacy...
hmmm ale jednak niektorzy maja spora kase na klamie i mysle ze woleli by jednak poczekac na jakas decyzje lukasa niz wplacac na cele charytatywne...
osobiscie jestem za przelewem na cele charytatywne ale polskiego wolontariatu...
zielonylp
Jan 4 2007, 06:04
..ja np wypłacam kase wiec mi to nie lezy :/
no wlasnie i napewno wiekszosc jednak nie bardzo chciala by wspierac charytatywe... to w sumie nie jest rozwiazanie problemu lecz walkower
Moim zdaniem nie jest to rozwiązanie samego problemu wypłaty, chociaż jest to ciekawe zagranie taktyczne. :twisted:
W aktualnej sytuacji można spokojnie powiedzieć, że udzieliliśmy Lukasowi nieoprocentowanej pożyczki w postaci naszych wyklikanych i nie wypłaconych Eurasów. Gdyby zaprezentować taki pomysł na forum musiałby coś z tym zrobić.
My na tym nie zyskamy, ale przynajmniej on też nie zagarnie tej kasy dla siebie. :wink:
Mariusz70
Jan 14 2007, 23:05
Z propozycją przekazania naszych zarobków jakiejś organizacji dobroczynnej jeszcze poczekajmy. To zawsze można zrobić. I najlepiej będzie to zrobić powiedzmy, pod koniec roku, kiedy - jeśli nic sie nie zmieni - szanse na przywrócenie wypłat dla Polaków spadną do zera. Na razie wynoszą one około 10 procent.
Poza tym niektóre osoby (w tym np. władze tego szanownego forum) wypłacają z Klammu, korzystając z pomocy Niemców, więc one na pewno nie zgodzą sie na oddanie swoich pieniedzy.
Myślę, że można jeszcze przedstawić Lukasowi pewne propozycje rozwiązania problemu wypłat. W wolnej chwili napiszę o tym więcej, ale nie tutaj, tylko w temacie "Wypłać z Klamm!"
robinson
Jan 15 2007, 20:54
napewno nie wszyscy bede chciali podarowac swoja ciezko wyklikana kase jakiejs fundacji ;p
gazelek
Jan 16 2007, 08:47
CYTAT(robinson)
napewno nie wszyscy bede chciali podarowac swoja ciezko wyklikana kase jakiejs fundacji ;p
z pewnosci lpszym wyjsciem jest trzymanie jej na koncie (czytaj: oddanie biednemu, glodnemu i potrzebujacemu Lukasowi)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.