Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uwaga - propozycja :-)
Forum praca. Zarabianie w internecie > Zarabianie > Lose i niemiecki get-paid > Klamm
Stron: 1, 2, 3, 4
anta
Byłoby dobrze udowodnić Lukasowi, ze nie ma przeszkód w transferze pieniędzy z Niemiec i poprzeć to cytatami.
Może należałoby przejrzeć:

https://www.commerzbank.de/

w boxie szukarki z prawej strony jest :

Konzerngeschellschaften

i w wyborze :

http://www.brebank.com.pl/;jsessionid=PULR...FPCF3Q?lang=ENG

a o ile się nie myle, to netowym odziałem brebank jest mBank?
http://www.mbank.com.pl/cafe/od-srodka/brebank.html

http://www.deutsche-bank.de/
http://www.deutsche-bank.de/index_e.htm?gh...eta=DEU_english

http://www.dresdner-bank.de/
http://www.dresdner-bank.com/index.html

http://www.hypovereinsbank.de/portal?view=...kunden/home.jsp
http://profile.hypovereinsbank.de/?tr_link...tr_value=168680
gazelek
witam!
Anto, nie zniechecam sie, oczywiscie, w miare mozliwosci czasowych bede odwiedzal temat, choc, jak juz wczesniej napisalem, nie mam w Klammie zadnych pieniedzy, ale z checia pomoge tym, ktorzy sie zastanawiaja jak wyciagnac stamtad pieniadze. Co do kont: moge napisac podobnego maila do banku BPH z prosba o autoryzowana odpowiedz po angielsku lub niemiecku specjalnie dla zagranicznej firmy. Na razie pozostaje nam czekac. Podbijajcie temat na forum Klammu, piszcie tez tutaj, a ja i Mariusz bedziemy to tlumaczyc smile.gif
Dydzio
Może specjalnie się nie wysiliłem, ale odświerzyłem temat smile.gif
Mariusz70
Okazuje się, że temat wypłat był na forum Klammu poruszany juz wielokrotnie:

http://www.klamm.de/forum/showthread.php?t=39458

http://www.klamm.de/forum/showthread.php?t=27341

http://www.klamm.de/forum/showthread.php?t=36034

Nic jednak w sumie z tej wymiany myśli nie wynikło - ludzie pogadali sobie i tyle, żadne ustalenia ani mogące rozwiązać nasz problem wyjaśnienia nie padły.

Najciekawsza była tam taka oto wypowiedź:

so, if you are not from the EU and dont want to spend the money on "klamm-internal-Services" (yeah, thats probably nonsense if you are from china or elsewhere outside EU) the only way is to find a reliable person from germany or the EU who allows you to cashout to his bank account and sends you the money from his paypal - i wish you luck
there were people thinking about starting a service like that, but i think there wont be something like this in the near future...

Rzeczywiście, jest to jakieś rozwiązanie: wypłacić pieniądze na konto kogoś, kto ma konto w niemieckim banku, a następnie osoba ta prześle je nam do Polski lub (w przyszłości) na PayPal, jeśli ktoś będzie miał taką ochotę i PayPal wreszcie stanie się dostępny dla Polaków. Jednak jest to rozwiązanie dla nielicznych, bo mało kto ma znajomego w Niemczech.

Wydaje mi się, że rozmowa o wypłatach dla Polaków na forum Klammu nic nie da, dlatego powinniśmy zbierać dowody, że przelewy z Niemiec są możliwe i napisać o tym do Lukasa. Myślę, że wystarczą na razie informacje w FAQ na stronach internetowych banków. mBank już mamy, potrzeba jeszcze znaleźć to samo w bankach niemieckich. Jeszcze nie przejrzałem wszystkich stron, których adresy podała Anta, ale mam zamiar to zrobić.
Myślę, że w przyszłym tygodniu będziemy już mogli napisać maila do Klammu.
anta
CYTAT(Mariusz70)
Najciekawsza była tam taka oto wypowiedź:

so, ......

Rzeczywiście, jest to jakieś rozwiązanie: wypłacić pieniądze na konto kogoś, kto ma konto w niemieckim banku, a następnie osoba ta prześle je nam do Polski lub (w przyszłości) na PayPal, jeśli ktoś będzie miał taką ochotę i PayPal wreszcie stanie się dostępny dla Polaków. Jednak jest to rozwiązanie dla nielicznych, bo mało kto ma znajomego w Niemczech.

Sugerowali to też niemieccy użytkownicy Klamm.
Jak zauważyłeś, jest to jednorazowe rozwiązanie, dla osób chcących jedynie wycofać kasę, którą już mają.
W dodatku jakis użytkownik który podejmie się udostępnienia swego konta i wymiany, policzy sobie za usługę - średnio 20% - 25%.
Jaki interes dla przeciętnego klikacza, który na osiąniecie minimum - czyli 5 Euro potrzebuje 2,5 - 3 miesiąca by 1/4 zarobku oddać za wymianę?

Jakby nie patrzeć, całe to zarabianie opiera się w głównej mierze na systemie referencyjnym, z którego zresztą Lukas zrezygnować nie chciał, a mógł zredukować do 1 lvl, by utrzymać PayPal'a.
Być może Lukasowi potrzebna jest ilość uzytkowników dla statystyk, zawsze te 8-10% to znaczny odsetek. Być może gra na zwłokę i ociąga się z podjęciem konkretnych decyzji, z nadzieją, ze część Polaków zrezygnuje dobrowolnie, pozostawiając kasę.
Takich jest sporo, mam cała masę refów, którzy zrezygnowali tuz przed dojściem do 3 euro, czyli w połowie zbierania minimum.
Dla firmy to spora oszczędność.
Inna sprawa, to lose.
Duża część Polaków jest w Klamm tylko dla pośrednictwa i transferu lose, jeśli Polacy nie mogliby rejestrować się w Klamm - dostałyby po kieszeni struktury oparte na lose, banki lose, programy, kasyna, gry - to co na lose egzystuje, tam też jest spory odsetek Polaków.
Tak więc Lukas - chciałby i zjeść ciasteczko i sobie je zostawić.

Wnioski mamy zgodne - możemy jedynie udowodnić na forum Klamm, że legalne możliwosci wypłaty są, ale Klamm celowo je pomija.
Prawdopodobnie nie spodziewali się tego, dotąd Polacy pełni ufności grzecznie i potulnie czekali.
Dobrze byłoby znaleźć i podać konkretne przykłady i argumenty, może wtedy Szwajcarzy by się dołączyli do dyskusji.
Poczytajcie trochę, kto może, te weersje angielskie, może coś wypatrzycie.

Ja sobie odświeżam, dla relaksu, z przyzwyczajenia, kasę zresztą już wycofałam, zbiera się od nowa. Ale nie zachęcam teraz nikogo do zapisu, bo to bezsens w takiej sytuacji. Potrzebne jest rozwiązanie ogólne, jednakowe dla wszystkich.
Arnie
Jestem jak najbardziej za, ostatni pisalem do admina na PW po angielsku w jaki sposob Polacy moga wyplacic kase i dlaczego nie mozna zrobic tego za pomoca czeku ale odpowiedzi brak...
Mariusz70
My też będziemy męczyć admina wiele razy w sprawie wypłat dla Polaków. Tak, Lukasa czeka w tym roku trudna jesień...
Arnie
CYTAT(Mariusz70)
My też będziemy męczyć admina wiele razy w sprawie wypłat dla Polaków. Tak, Lukasa czeka w tym roku trudna jesień...

Jezeli Klamm chce byc uwazane za uczciwa i solidna firme to musi rozwiazac ten problem :!: Jezeli chce sie pozbyc Polakow, Chinczykow itd. to niech zablokuje im mozliwosc odswiezania strony, wyplaci jednorazowocala kase czekiem lub do banku i jezeli rzeczywiscie ma to za cel to takie rozwiazanie byloby najuczciwsze...
Mariusz70
Coś ciekawego znalazłem na stronie HypoVereinsbanku. Piszą tu o płatnościach zagranicznych. W dziale Aktuelles i w Fachbroschüren - Allgemeine Informationen są informacje o tzw. standardowych przelewach EU (EU Standardüberweisung) - informacje po niemiecku i angielsku w formacie PDF:

http://www.hypovereinsbank.de/pub/template....jsp&mID=154452

Nie przeczytałem jeszcze tego wszystkiego, ale zwracają uwagę 2 zdania:

"W Niemczech każdy może bez ograniczeń lub urzędowych zezwoleń dokonywać płatności za granicę lub przyjmować je z zagranicy".

"Standardowe przelewy EU uważane są za takie, które wynoszą do 50 tysięcy euro i dokonywane są do następujących krajów (i tu są wymienione różne kraje Unii, w tym Polska)"
Dydzio
A wyczytałes coś o prowizjach???
Mariusz70
Niestety, nic nie znalazłem o prowizjach, które pobiera ten bank. Jest tylko informacja:

"Dla Państwa zamówienia obliczymy taką samą cenę, jak dla odpowiedniego przelewu krajowego"
Dydzio
Ja w mBanku płacę za przelewy 50gr, czyli w zaokrągleniu 15 eurocentów... Piszę się na to smile.gif
gazelek
Dydzio ja place w BPH 0 zl, wiec wychodzi mi 0c smile.gif w takim razie otwieram kantor wyplat z Klammu biggrin.gif:D
Arnie
CYTAT(Dydzio)
A wyczytałes coś o prowizjach???

Mniejsza o to, niech to bedzie nawet 0.5 czy 1 euro, a i tak bedziemy na plusie...
anta
Sorry, nie odpuściłam, tylko nie miałam kiedy.
Dałam dzisiaj kolejny post, cytujący właśnie to, o czym piszał Mariusz70.

Byłoby dobrze, gdyby teraz ktoś nowy tak "polubownie" wkleił jedno z przygotowanych zdań:

Wir haben Hoffnung, dass doch Lukas eine Lösung dieses Problems findet.

(Wierzymy, że Lukas jednak znajdzie rozwiązanie.)

lub

Dieses Portal ist in Polen seit 6 Jahren bekannt und beliebt. Wir haben Hoffnung, dass Klamm uns nicht enttäuscht.

( Klamm jest w Polsce znany od sześciu lat i bardzo lubiany. Mamy nadzieję, ze nas nie zawiedzie. )
asmiodmsas
Poszło zdanie numer 2.
Dytka
Mogę napisać to pierwsze zdanie ale nie bardzo wiem gdzie mam go wpisać..
tutaj ??
http://www.klamm.de/forum/showthread.php?p...1403#post661403
anta
Na razie wstrzymaj się z pisaniem.

Użytkownik HarryHirsch pozwolił sobie na żart zaznaczający dwubiegunowość interesów (nordpol oder südpol - biegun północny i południowy) brzmi to lekceważąco. Zapomnieli juz widać swoich własnych podziałów na west i ost-menów z Reichu i NRD :/

Kolejny komentarz trochę od rzeczy, jakby piszący nie rozumiał, czego dotyczy temat, lub celową dygresją chciał go przesunąć na inny tor
(jeśli źle rozumiem, poprawcie, proszę)

CYTAT
was ist,

an diesem problem, so schwer zu verstehen?

klamm bekommt die views und klicks nicht verguetet,
also bezahlt er sie auch nicht aus.

so einfach ist das :-)

peter

W tym tkwi (na tym polega) problem, tak ciężko zrozumieć?
Klikalność wyświetleń ich nie wynagradza (nie pokrywa, nie zwraca kosztów?)
Więc on ich (pieniędzy) także nie wypłaca .
To takie proste
Peter
Dytka
Ale mimo calej tej sytuacji nadal klikam i nie wiem jak u was ale u mnie od jakiegos czasu coraz więcej powerlinkow a dlugo dlugo byla cisza..
Arnie
Zna ktos jakis translator niemiecko-polski online? Moze i ja cos naskrobie...
Dytka
Translator to chyba nie najlepszy pomysł... ich bardzo duża wadą jest to iż często tłumaczą w bezokoliczniuku przez co zdanie wygląda cokolwiek dziwnie
Arnie
Aaa jeszcze taka mala kwestia techniczna - jesli sie da, to niech autor pogrubi temat zeby w gaszczu innych tematow sie jakos wyroznil...
anta
Kolejne posty użytkowników, w tym tłumaczący milcznie Lukasa.
Że zrozumiałe jest nasze rozczarowanie, ale jeszcze kilka dni cierpliwości i Lukas powinien się odezwać, bo na razie jest pochłonięty przeprowadzką do nowego mieszkania.
Ciekawe jest to zdanie:
CYTAT
Etwas Geduld, wenn die EU Überweisungen jetzt möglich sind wird er auch, so schnell er Zeit findet, euch euer Geld überweisen.

Może nie dosłownie, ale sens mniej wiecej taki:
Trochę cierpliwości, teraz, kiedy jest możliwość wypłat przekazem UE, znajdzie czas na wypłaty waszych pieniędzy.

Ciekawe... Chyba, że nie znają własnych przepisów, te cytowane z hypovereinsbank.de raczej nie są nowe.
Nie wydaje mi się, by Lukas ich wcześniej nie znał.
No a poza tym, to tylko zdanie-opinia zwykłego użytkownika, sytuacji nie zmienia.
anta
Topik przybrał na sile i objętości.
Nie załatwia to oczywiście sprawy, nadal nie wypowiada się Lukas.
Ale Niemcy dyskutują, a ich opinie mogą mieć wpływ na decyzje Lukasa.

Przydaliby się teraz Mariusz70 i gazelek oraz inni, którzy mogliby pomóc w zrozumieniu.
Nie rozumiem niektórych zwrotów, ale sens taki.
Ogólnie zdania są podzielone.

Część głosów przeciwko Polakom,
- zarzut, że nie znają języka co jest ważne dla reklamodawców,
- wątpliwości czy nasze roszczenia są słuszne w zwiazku z powyższym
- sugestia, by ograniczyć rejestracje obcokrajowców (przez autora sugerowane jako rasistowskie)
- sugestia wprowadzenia testu językowego przy rejestracji
- wymóg, by rejestrujacy posiadał konto w niemieckim banku
- propozycja sprawdzania rejestrujacego się przez Geo-IP-Analyse, tu watpliwosci odnośnie proxy i inne pomysły
- także rozważania dlaczego uczestnikami moga być Chińczycy :-)

Są też głosy przychylne, lub może po prostu obiektywne
- pytanie retoryczne, porównanie, jak czuliby się Niemcy zarabiający w amerykańskichj programach, gdyby nagle przestali dostawac wypłaty
- że mamy prawo czuć się pokrzywdzeni
- wskazanie plusu "międzynarodowości" społecznosci Klamm - jako korzystne np. przy alexa i Co
- czyjeś zapewnienie, że to kwestia czasu i Lukas problem na pewno załatwi
- uwaga, że nic nie stoi na przeszkodzie, skoro są możliwosci bankowych wypłat do Polski
- że w podobnej sytuacji są Szwajcarzy
- refleksja, że nie Lukas zawinił, tylko MB i PP

Jest też jeden post trochę niejasny, nie wiem, czy sugerują, że my posądzimy Lukasa o zakup mieszkania za nasze pieniądze, czy to znowu jakiś żart w niemieckim stylu :/
Dytka
No niestety : Zawsze i wszędzie znajdą się ci przychylni i ci złośliwi.. tak to juz jest na tym świecie, no ale jeśli rzeczywiście ktoś posądza nas, że sądzimy iż Lukas kupił mieszkanie za nasze pieniądze no to już naprawde przegięcie maksymalne..Ja nie wiem skąd biorą się tacy ludzie, to normalne że się martwimy.. Ciekawa jestem jak czułby się ten i inni dowcipnisie gdyby sytuacja była odwrotna.. :

Mam jeszcze cierpliwość i klikam nadal i mogę zrozumieć, że może ta sparwa stanowić problem, choć jeśli mimo zapewnień, iż na polskie konta można bez problemu przelewać nadal nic nie będzie się działo mocno się zmartwie sad.gif
gazelek
No coz, jesli macie jakies pomysly, to wrzucajcie swoje wypowiedzi tutaj. Staram sie co pewien czas zagladac tutaj, wiec bede tlumaczyl.

Co do sytuacji w Klammie: owszem, klikanie przez Polakow nie przynosi reklamodawcom zyskow, ale czasem Niemcy, czy inne narodowosci klikaja tak samo. Wiec reklamodawca nie moze uogolniac, ze to wlasnie kliki Polakow sa bezwartosciowe.
Arnie
I co nowego w dyskusji? Po emotach ( :? ) widze ze nieciekawie... sad.gif
Dydzio
Jeśli Klamm będzie płacił na PayPal, to wszystko w porządku, bo PayPal otwarło się na polaków w pełni nareszcie...
anta
Nie będzie.
Lukas musiałby zrezygnować z systemu referencyjnego.
Mógł to zrobić, by utrzymać PP - widać nie chciał.
A cisza, bo podobno Lukasa nie ma.
Szuwarek tylko stwierdził, że nie należy generalizować nieznajomosci niemieckiego przez Polaków, a jakość żartów jest przykra.
Ja, że nie zakłóca;lbyśmy im spokoju na forum, gdyby była inna mozliwość wyjasnienia.
Za dzień-dwa trzeba będzie podbić topik.
gazelek
Mamy chwile czasu (1-2 dni) wiec prosze o pisanie w tym temacie jakichs rozsadnych argumentow (po polsku) na podbicie tematu. Ja przetlumacze i ktos to okolo srody wrzuci na forum.
seba001
To jak jest wkońcu z tymi wypłatami z klamm'a dla polaków? Bo mam już sumę powyżej 5euro i chciałbym zrobić wypłate.. mam izzyKONTO w mBanku. A także konto w moneybookers(MB), czy w jakiś sposób moge sobie przelać pieniądze??

Co do propozycji, to jeszcze w klammie można by wprowadzić taką opcje jak wypłata na pieniędzy na telefon komórkowy, poprostu doładowanie karty sim daną kwotą o ile jest taki sposób w zasięgu możliwości.

Podbić temat na forum klamma chyba by można już w taki sposób że osoby z Polski posiadające konta w klammie chcą zrezygnować i brak wypłat na moneybookers spowodował oburzenie Polaków a co za tym idzie coraz mniej osób z naszego kraju korzysta z klamm'a

Ps. Muszą coś zrobić, troche Polaków korzysta z klamma i zawsze była by to strata nie jednego usera i negatywne opinnie o klamm'ie. Musimy działać ! smile.gif
Dydzio
CYTAT(anta)
Nie będzie.

Dlaczemu??? Nie rozumiem.
*sylwia*
CYTAT(Dydzio)
CYTAT(anta)
Nie będzie.

Dlaczemu??? Nie rozumiem.

Ba takie są wymogi PayPala
Mariusz70
O, unvernünftige Leute!

Wie wollt ihr im Klamm-Forum schreiben, wenn wir Deutsch nicht gut kennen? In unseren letzten Aussagen in Klamm sind wieder Fehler (und mindestens ich sehe sie). Man erzählt schon von "Google-Deutsch" der Polen.

Ich schlage vor, ohne Beratung in unserem Forum nichts im Klamm-Forum zu schreiben.
reklama2000
A znaczy to...?
anta
laugh.gif trochę w stylu: "Boże, widzisz i nie grzmisz?" czyli ośmieszamy się naszą nieznajomością prawideł niemieckiej gramatyki tongue.gif
a znaczy to mniej więcej:
CYTAT
O, nierozsądni ludzie!

Jak chcecie pisać na forum Klamm, kiedy nie znamy dobrze języka niemieckiego?  
W naszych ostatnich wypowiedziach w Klamm znowu są błędy (a przynajmniej ja je widzę).  
Mówi sie już o Polakach "Google- język niemiecki".

Proponuję, nie pisać już nic na forum Klamm bez narady na naszym forum.

Ładnie to ująłeś, nie sposób nie przyznać racji, trudniej jednak wykonać.
Z pewnością lepiej byłoby pisać czystą i piękną niemiecczyzną, choć - jak sądzę, sami Niemcy w swoich wypowiedziach o nią pewnie dbają tak, jak nasi użytkownicy u nas o polszczyznę.
Niemniej - fajnie byłoby, tylko jest jedno "ale".
Zanim doczekalibyśmy konkretnej pomocy w uzgodnieniu i tłumaczeniu tekstu, pewnie zastałaby nas wiosna biggrin.gif
Nie mamy na to wpływu, chętnych do pomocy poza gazelkiem pod reką nie ma, więc probujemy sobie jakoś radzić.
Podkreślaliśmy z szuwarkiem, że jestesmy otwarci na wszelkiego rodzaju sugestie i pomoc, ale skoro nie nadchodzi - cóż mamy robic?
Zostawić odłogiem i czekać, az samo się załatwi?

(Z PW które otrzymałam na forum Klamm wynika, że rozumiani jesteśmy laugh.gif )
Dydzio
CYTAT
Proponuję, nie pisać już nic na forum Klamm bez narady na naszym forum.

No to jest jakieś inne forum??? A może mowa o jakimś jedynym słusznym forum (tak, jak u nas jedyne słuszne radio made by rydzyk), a oficjalne forum klammu to coś podrzędnego???

Kali biegać, Kali skakać też jest po zrozumiałe, choć nie do końca po polsku biggrin.gif
Mariusz70
Dzięki, Anta, za tłumaczenie. smile.gif Aczkolwiek zdanie o "Google-Deutsch" powinno raczej brzmieć: "Opowiada się już o języku niemieckim z Google Polaków". Widać autor terminu "Google-Deutsch" uważa, że Polacy piszący na forum Klammu pomagają sobie korzystając z Google...

Moja wypowiedź po niemiecku to był oczywiście żart. Ale tylko co do formy, bo jeśli chodzi o treść to napisałem to na serio. Mimo, że nikt z nas nie zna biegle niemieckiego, warto żeby nasze wypowiedzi na forum Klammu były jak najbardziej poprawne językowo. Może dzięki temu kierownictwo Klammu nie użyje przeciwko nam przynajmniej tego argumentu (być może najważniejszego), że Polacy będący w Klammie nie znają niemieckiego.

Myślę, że naszą współpracę da się zorganizować. Wystarczy, żeby każdy kto chce napisać coś na forum Klammu, zamieścił najpierw swoją wypowiedź tutaj (po polsku lub niemiecku) i zaczekał parę godzin na opinię innych. Jeśli potrzebne będzie tłumaczenie to osoba, która zobaczy tekst jako pierwsza, zna niemiecki i ma czas, zadeklaruje, że go przetłumaczy i na kiedy. Następnie zamieści ten tekst tutaj, a jeśli inni nie będą mieli uwag, będzie go można wstawić na forum Klammu.

Trochę to skomplikowane, ale myślę, że zda to egzamin, tym bardziej, że nie musimy natychmiast reagować na kolejne posty w Klammie. Właściwie wszyscy teraz czekamy nie na kolejne wypowiedzi Niemców w sprawie wypłat dla Polaków, ale na odpowiedź general menagera, czyli Lukasa.

Co o tym myślicie?
żlawek
to wszystko jest dobrze pomyślane ale jak nawet znajdzie się osoba która zna niemiecki i zaczniemy pisać idealną niemiecczyzną na forum to i tak to nie wiele da jak admin nie będzie zainteresowany rozwiązywaniem naszych problemów sad.gif
Mariusz70
To już inna sprawa. Być może Klamm już nigdy nie będzie płacił Polakom, musimy jednak skłonić jego właściciela do odpowiedzi w naszej sprawie: czy zamierza przywrócić wypłaty dla Polaków, a jeśli nie, to dlaczego. Potem zastanowimy się, co robić dalej.
lacinka
Proponuję , by poprawnie sformułowane i bez wazeliny ,a nawet ze stanowczością teksty umieścić w kilku roznych wersjach.Niekumaci germanistycznie lub mniej biegli skopiują i wkleją .Niech nie marudzą ,ze nie rozumieją nas.Dobrze skubance rozumieją , tylko zaciemniają nasz protest.Oczywiscie nie rzucimy sie wszyscy za powielanie tych samych zdań, bo dopiero by kwaczyli...
Mariusz70
Rzeczywiście, nasz temat na forum Klammu trzeba odświerzyć, bo już od kilku dni nie pojawiła się tam żadna nowa wypowiedź. Proponuję zdanie:

Chciałbym się wreszcie dowiedzieć, czy Klamm przywróci wypłaty dla Polaków.

Ich möchte endlich erfahren, ob Klamm Auszahlungen für Polen herstellen wird.

Jeśli nikt nie ma uwag to ktoś, kto jest zarejestrowany na forum Klammu, może je tam umieścić
asmiodmsas
Odświeżyłem temat powyższym zdaniem.
anta
Świetnie, Mariusz70, o to chodzi biggrin.gif
Zajrzałam do topiku.
Dopisał się BadBoy
Nie bardzo dobrze rozumiem, zwłaszcza końcówkę :/
Może ktoś dokładniej to przetłumaczy.
Tak z grubsza:
CYTAT
Prawdopodobnie tu w tym (temacie?) nie otrzymasz odpowiedzi.
Praktyczne rozwiązanie zostało tu już (nazwane?) określone.
Możesz znależć (szukaj) użytkownika, na którego konto wypłacisz swoją należność a on tobie wpłaci to na Paypal  

Ale rozumiem twoje rozdrażnienie. Własciwym byłoby wrócić do starych warunków platności, i wyplacić wszystkie należności obojętne w jakiej wysokości i potem wprowadzić nowe uregulowanie.

Ale tu chodzi o to jeszcze, by była możliwość wypłat na inne konta, ....

Aber hier geht das noch, eben weil auch ne Auszahlung auf andere Konten möglich ist, sonst würde ich von ner Übervorteilung reden, um mich mal vorsichtig auszurdrücken
.

no i tu zupełnie nie rozumiem tego sformułowania, może to rada, wskazówka, by nie naciskać mocno, tylko uświadomić, że czujemy się skrzywdzeni?

Fajnie, że temat podbity.
Tylko zastanawim się, czy teraz odczekać, czy kilku użytkowników powinno dać krótkie, jedno - dwuzdaniowe posty.
Bo można by zaznaczyć, że cytowane przepisy bankowe nowe nie są i mamy wątpliwości, czy Lukas o nich nie wiedział, czy tylko sądził, że my ich nie znajdziemy.
Arnie
Przetlumaczcie mi: "Lukas czekamy na twoja odpowiedz!" tongue.gif
Mariusz70
Ostatnie zdanie z wypowiedzi Bad Boya przetłumaczyłbym następująco:

"Ale tutaj chodzi jeszcze o to, właśnie ponieważ także jakaś wypłata na inne konta jest możliwa, mówiłbym poza tym o jakimś oszustwie, aby wyrazić się ostrożnie"

W następnym poście PeterLV wyraża przekonanie, że długo by to (zapewne wypłaty z Klammu przez pośredników) nie funkcjonowało.

Osobiście nie wiem, czy taki system mógłby działać dłużej, a nawet czy wypłaty zarobków na cudze konto są w ogóle możliwe, bo przecież nikt z nas tego nie próbował ani nie pytał Lukasa.

Jeśli chodzi o pytanie Arniego to po niemiecku to będzie "Lukas, wir warten auf Deine Antwort."
gazelek
Co do wyplat via inny user-kilka stron temu poruszane to bylo w kontekscie wyplat via bank niemiecki-i padaly tutaj stwierdzenia o mozliwosci pobieranai nawet 25% prowizji! Wiec mysle, ze tak samo byloby z wyplatami poprzez innych uzytkownikow. W dodatku Lukasowi chodzi chyba o to, zeby nie placic Polakom, wiec opcja przelewania zarobkow do innego usera bylaby pewnie szybko zablokowana.
anta
Zyskaliśmy jak dotąd tylko tyle, że podważylismy nieco wiarę w obiektywizm i uczciwość Lukasa, a niemieccy użytkownicy zrozumieli, iż możliwość legalnych wypłat istnieje.
Nawet padły sugestie, że można by wystapić na drogę prawną, ponieważ w AGB (regulaminie) jest zobowiązanie do wypłat dla każdego użytkownika a nie ma ograniczeń dla obcokrajowców.
(Klamm to rejestrowana firma, jako taka - podlega sądowi)

Co do wypłat na cudze konto i wymiany - nie o to nam chodzi.
Prywatnie można się dogadać i zrealizować.
Ale czas, by Klamm się określił, czy Polacy mają zostać na równych prawach dla wszystkich i wypłaty będą, lub otwarcie przyznał, że zmiana płatności była tylko pretekstem do pozbycia się Polaków.

Przydałoby się kilka zdań własnie na ten temat wrzucić do topiku, coś w tym stylu:

1.
Wdaje mi się, że zmiana płatności była tylko pretekstem dla pozbycia się obcokrajowców.

2.
Przecież przepisy bankowe o przelewach do Polski funkcjonują już od dawna, to żadna nowość.

3.
Gdyby Lukas chciał utrzymać PayPal, mógłby to zrobić likwidując system referencyjny.

4.
PayPal jest uznanym procesorem płatniczym, skoro funkcjonuje w aukcjach internetowych i innych transakcjach.

5.
Lukas powinien sie wreszcie wypowiedzieć na ten temat.

6.
Udawanie, że tematu nie ma, nie spowoduje, że problem rzeczywiście przestanie istnieć.

itd.itp.
kuley
eh pogodzcie sie z tym, ze klamm nie jest juz dla nas podobnie jak Eurokiddies, HiMoney - oni przynajmniej powiedizeli nam to wprost...
thmx
Nie lubie pesymizmu ... dlatego mysle ze moze KIEDYS cos z tego bedzie..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.

no host 906 brak hosta brak hosta no host