Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ANKIETA] Klikać czy nie klikać, oto jest pytanie!!!
Forum praca. Zarabianie w internecie > Zarabianie > Lose i niemiecki get-paid > Klamm
Stron: 1, 2
Dydzio
W nawiązaniu do tematu o rezygnacji Klamm z MB i vice versa, krótkie i proste pytanko:

Czy opłaca się jeszcze klikać w Klammie??? Czy sami zamierzacie to robić???

W zasadzie prosiłbym o niewypowiadanie się w temacie, bo to nie ma sensu, a jedynie zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie!!!
Z założenia nie daję odpowiedzi nie wiem, zastanowię się, ankieta ma być czysta i klarowna, TAK lub NIE.

Zapraszam
kodek11
Ja przestałem klikać w KLAMM - to suię robi bezsensowne. Nie będę się bawił w klikanie bo "może jeszcze nam wypłaci". Koniec i już!
Dydzio
No i właśnie podejrzewam, że większość tak postąpi... ja jeszcze klikam... chyba bardziej z przyzwyczajenia...
luis
Ja klikam z przyzwyczajenie i dla SMS-ów. Przyda się troche darmowych. biggrin.gif
Dydzio
No to już mamy pół na pół... A te esemesy to też na polskę??? Po ile wychodzi??? A może dałoby się np. doładowanie na skajpa kupić:>
luis
0.07 Euro na cały świat, albo całą Europe
barman55
ja narazie klikam, ale mniej. Narazie się łudzę, że coś się zmieni smile.gif a jak nie to trudno, nie kosztuje to dużo wysiłku wink.gif
Dydzio
No ja w sumie też się łudzę, że coś z tego jeszcze będzie... może MB zmądrzeje...
rotatio
Ja tam myślę, że jeszcze warto oklikać ;P
lacinka
Klikam, by nie dac argumentow do wywalenia. A gdzie jest opcja wymiany na sms i jak się to je?
luis
http://www.klamm.de/partner/unter_sms.php?step=2

Tu wysyłasz SMS-y. biggrin.gif
yooo3
to wkoncu da sie jakos wybrac kase z tego klamu czy nie?
kassi22
Na razie nie i nie wiadomo czy w ogóle będzie można
A_DAM
przeprowadzic sie do Niemiec i zalozyc tam konto w banku biggrin.gif
yooo3
kurcze, chyba nikt nie ma takiego pecha,
wczoraj uzbieralem hajs do wyplaty, wchoce na vcf , patrze a tu pisze ze nie wyplaca na moneybookers
:/
kassi22
poczytaj temat a zobaczysz ze maja gorszego pecha - a wogole juz bardzo dluuugo nie mozna wyplacic na moneybookers wiec widac ze zbyt bardzo to sie nie interesowales
yooo3
no masz racje, troche czasu mnie tutaj nie bylo,
to niemoze ktos zalozyc konta w niemieckim banku internetowym, cos jak mbank a potem przelac do polskiego?
Nawet gdyby byla prowizja z 20% to lepiej to niz nic
carcazz81
ja klikam z przyzwyczajenia
a noz moze jakos bedzie mozna wyplacic
ale daje szanse na to gora 10%
yooo3
ja nie bede klikal, chociaz juz sie nawet przyzwyczailem, nie bede dawal zarabiac na sobie jakims oszustom ,jezeli bedzie mozna wyplacic to wyplace tyle ile mam, i tak mialem tylko dociagnac do minimum a poziej wybrac,
a sowja droga, nie mozna by za ten hajs wykupic lose, a pozniej je sprzedac jakiemus bankowi lose ktory placi na eg albo moneybookers?
jak sie myle to piszcice bo nie obczajam tego do konca
luis
Za tą kase można kupić lose, ale bardzo drogo. Już bardziej się opłaca kupiś powerlinki, lub wysyłać za to SMS-y...

A co do
CYTAT
nie bede dawal zarabiac na sobie jakims oszustom
, to Lukas to nie oszust... Jak masz jakiś pomysł wypłacenia kasy z Niemiec do Polski, to pisz... Jak narazie niczego dobrego nie znaleźli...
Dydzio
CYTAT(luis)
Jak masz jakiś pomysł wypłacenia kasy z Niemiec do Polski, to pisz... Jak narazie niczego dobrego nie znaleźli...

A w czym problem???

KOD
Witam,

Uprzejmie informuję, że mBank przyjmuje przelewy z zagranicy.

Klient otrzymuje kwotę przelewu przewalutowaną bezpośrednio na PLN po

kursie kupna dewiz BRE Banku z dnia przyjścia przelewu. Tabela kursów

walut BRE Banku zamieszczona jest na stronie:

http://www.breBank.com.pl/ekonomia/index.jhtml?context=2877

Dane niezbędne do prawidłowego wysłania przelewu z zagranicy na rachunek

mBanku:

-) pełny 26-cyfrowy nr rachunku odbiorcy przelewu i "PL" przed nr rachunku

/IBAN/ (format: PLxx114020040000xxxxxxxxxxxx),

-) imię i nazwisko odbiorcy przelewu (musi być zgodne z nr rachunku, w

przeciwnym wypadku przelew będzie wstrzymywany do czasu wprowadzenia przez

Bank nadawcy korekty danych odbiorcy),

-) adres odbiorcy przelewu,

-) tytuł przelewu,

-) nazwa i adres mBanku: BRE Bank S.A. Retail Banking, al. Mickiewicza 10,

90-050 Łódź,

-) kod BIC/SWIFT BRE Banku ? BREXPLPWMUL

Pragnę dodać, że mBank nie pobiera od swoich Klientów żadnych opłat od

przelewów przychodzących z zagranicy. Przy czym osoba, która zleca

wykonanie przelewu z zagranicy na rachunek w mBanku, podejmuje decyzję, co

do uiszczenia opłaty za wysłanie przelewu.

Do wyboru są trzy opcje:

1. Opcja OUR - prowizje i opłaty za wysłanie przelewu będzie pokrywał

zleceniodawca; oznacza to, że Bank zleceniodawcy (Bank zagraniczny),

ewentualnie banki pośredniczące w wykonaniu przelewu, oraz mBank,

pobierają prowizje z rachunku zleceniodawcy

2.Opcja BEN - prowizje i opłaty za wysłanie przelewu będą pobierane z

kwoty przelewu

3. Opcja SHA - prowizje i opłaty za wysłanie przelewu należne bankowi

zleceniodawcy (bankowi zagranicznemu), będą pobierane z rachunku

zleceniodawcy; prowizje pozostałych banków (pośredniczących), pobierane

będą z kwoty przelewu.

Najlepij będzie gdy uda się Pan do banku korespondenta

EUR    Commerzbank AG, Frankfurt   Germany    COBA DE FF    4008814089-00EUR    

EUR    Dresdner Bank AG, Frankfurt    Germany    DRES DE FF    499/08131259/00/888    

EUR    Deutsche Bank AG, Frankfurt    Germany    DEUT DE FF    100 9407750 1000    

EUR    Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG, Munich    Germany    HYVE DE

MM    6910854    

W przypadku dalszych pytań proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Magdalena Piotrowska

Zespół mLinii

mBank

Dodam, że próbowałem w taki sposób wypłacić kasę z KLAMMu, ale mi wypisało, że ten BIC jest nieprawidłowy (nie z Austri!!!)
A_DAM
napisz do Lukasa i go o tym poinformuj - bo to dla niego deFacto, jakby wyplacal z wlasnego konta bankowego, tylko nie wiadomo jedynie jaka jest prowizja
Dydzio
KOD
2.Opcja BEN - prowizje i opłaty za wysłanie przelewu będą pobierane z

kwoty przelewu

... więc jego to rybka!!! Tylko oczywiście mniej na konto dotrze... ale lepej mniej niż nic, chyba nie???

Nie znam Lukasa, nie znam niemieckiego, może napisze do niego ktoś, kto ma z nim jakiś kontakt...
roshi101
tylko nie wiem czy wiecie ale np. w polsce porowizje za przelewy zagraniczne wahaja sie od 10 do nawet 200zł
kassi22
a jak nic takiego nie wypali - to mozna z Lukasem zagadac o czym stakim jak kody do prizee - mozna je kupic prawie wszedzie - i zeby mozna bylo je zamowic za kaske na klammie - nawet jak ktos sie prizee nie interesuje moze pozniej je spokojnie sprzedac na forum
harcerzyk
kassi22, to jest dobry pomysl, mogli by cos takiego na klamm wprowadzic nawet dla wszystkich, prizee ma niemiecka wersje jezykowa wiec pewnie sporo Niemcow w to gra
kassi22
Tylko kto to powie lukasowi?? kilka osob go chwali a mam wrazenie ze nikt z nim nie gada:/

Jesli ktos sie moze skontaktowac z Lukasem niech da znać co on o tym myśli
Dydzio
CYTAT(roshi101)
tylko nie wiem czy wiecie ale np. w polsce porowizje za przelewy zagraniczne wahaja sie od 10 do nawet 200zł

http://e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm (opłaty za wysłanie pieniędzy za granicę; ciekawe, czy niemieckie banki też tyle zdzierają)

Ja mimo wszystko byłbym za takim rozwiązaniem...
Kronos
Im wyższa kwota tym większy problem. O ile wiem banki przy przelewach zagranicznych robią tzw. kontrolę dewizową - sprawdzają pochodzenie środków, zabezpiecza to m.in. przed praniem pieniędzy. Tu kontrola jest większa niż przy przelewach na procesory typu e-gold.
roshi101
CYTAT(Dydzio)
CYTAT(roshi101)

http://e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm (opłaty za wysłanie pieniędzy za granicę; ciekawe, czy niemieckie banki też tyle zdzierają)

Ja mimo wszystko byłbym za takim rozwiązaniem...

Pewnie ze lepsze takie rozwiązanie niz zadne. W bankach zagranicznych przy przelwach w euro jest torche lepiej a czasami nawet wogole nie ma oplat tylko ze chyba trzeba byc w strefie euro
Dydzio
Jeszcze sobie na to poczekamy... W Polsce zawsze był shit, niemcom tak nie piorą portweli ;/
Kronos, a Ty czum się martwisz??? Przecież kasa z Klammu jest legalna!!!
mtx
CYTAT("Dydzio")
Jeszcze sobie na to poczekamy... W Polsce zawsze był shit, niemcom tak nie piorą portweli ;/
Kronos, a Ty czum się martwisz??? Przecież kasa z Klammu jest legalna!!!

No teoretycznie jest legalna ale dopiero jak się rozliczysz z niej z US :):)
Dydzio
Kij im w plecy... Przecież to pieniądze zarobione za granicą!!! To chyba Klamm powinien zapłacićza mnie podatek!!!
A_DAM
no to co bedzie z tymi kodami do PRizee? z tym ze duzo by z tym roboty mial - z jednej strony - choc z drugiej - gdyby "wypalacal" pakietami..
kassi22
ale najpierw ktos musi mu podsunac ten pomysl, a potem wystarcz ze on sie skontaktuje z prizee - jak by wykupywal wieksze ilosc to jeszcze by na tym sporo zarobil (chociaz w sumie nie wyplacajac kasy zawsze bedzie mial wiecej)
A_DAM
tyle ze wtedy zdobylby aktywnosc prizee-maniakow ; )
A moze petycja.. hmm.. mam pomysl
wiejerzy
też miałem minimum i jak wszedłem w auszalung, to brak MB a tylko Fuer Deuche
Dydzio
Co to właściwie jest te Prizee i jak to spieniężyć w Polsce???
Chyba nie jestem na czasie...
sagittarius
może masowa petycja by coś pomogła? wszyscy razem jakbyśmy im zapchali skrzynke, to może by coś się zmieniło
Dydzio
Obawiam się, że nasze biadolenie chyba spływa po Lukasie jak po kaczce...
Dydzio
Trochę odkopię, ale... czy jest jeszcze jakiś idiota, poza mną, który klika w klammie???
kokoskop
człowieku juz ładne pare miechow ten niemiecki shit to scam
Dydzio
Już ładnych parę miechów temu utworzyłem ten temat i teraz pytam, czy ktoś poza mną jeszcze klika...
luis
Ja czasem klikam. Jak chce sprawdzić ilość lose. No i możliwe, że kolega ma konto w banku. Więc może będzie szansa dla 4 osób.
TheRock
Ja klikam tak jak dawniej czyli kiedy tylko jestem na kompie. Przyzwyczaiłem się już, poza tym nie trace na tym za wiele czasu.
mapet
Ja też klikam. A niedawno wyjałem z Klammu ponad 20e.
Więc chyba mozna.
Dydzio
CYTAT(mapet)
Ja też klikam. A niedawno wyjałem z Klammu ponad 20e.
Więc chyba mozna.

Fajnie, podziel się sposobem, bo chyba każdy chętnie by wyjął swoje oszczędności... Na mnie czeka jakieś 15e...
mapet
To żaden sposób. Skorzystałem z pomocy Mariusza po prostu i normalnie wypłaciłem kaske zanim Lukas zablokował tą droge jeszcze.
I mam nadzieje wypłacic kaske w ten sam sposób jeszcze raz przed skasowaniem konta. :wink:
Dydzio
Ja mam nadzieję w jakikolwiek sposób wypłacić kaskę przed kasacją...
moro
Ja nie klikam juz od dawna. Kase wydalem na reflinki... i do widzenia, panie lukasie (umyslnie napisalem z malej litery)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.

no host brak hosta no host sprawdz strone niezarejestrowana strona