Jak już pewnie zauważyliście ruszył kolejny potężny konkurs na poleconych z sowitymi nagrodami no a pierwsze miejsce to 1000€...
Szuwi zamierzasz walczyć o kolejny tysiączek??
szuwarek
Feb 1 2006, 08:15
coś kiepsko przejrzałeś warunki :-)
konkurs ma nagrody ogółem 1000 EUR, za pierwsze miejsce - 500. Czyli o połowę mniej niż poprzednio ale i tak kosmos ;-)
po moich obserwacjach Klammu w ostatnich miesiącach, stawiam na to że wygra jakiś Chińczyk.
sam mam nadzieję na jakies premiowane miejsce, zobaczymy.
asmiodmsas
Feb 1 2006, 08:29
O fajnie, też powalczę, a kiedy kończy się konkurs ?
Edit:
Aha 1 maja, hmm ....
http://www.img4.de/images/refrallye06.gif
Generallissimo
Feb 1 2006, 09:01
juz pewnie maci majla bo w nim jest wyraznie napisane ze 1 platz 1 000 ojro
Dokladnie szuwarek masz jakies zle info..
1. 1000
2. 500
3. 250
4. 100
5. 75
6. 50
7. 40
8. 30
9. 20
10. 10
Oczywiscie euro
dzis wbilem na nickpage szuwarka i ...
Referrals: 3.908
szuwarek
Feb 1 2006, 10:14
oj no to mój błąd - przepraszam! faktycznie 1000 EUR!
jak widać firma ma solidne fundamenty po raz kolejny fundując takie nagrody - krytykantów musi aż skręcać :-D (prawda rene ?)
asmiodmsas
Feb 1 2006, 10:35
A ja mam kilka pytań, szczególnie pewnie do szuwarka,
bo on już uczestniczył w takim konkursie (i wiemy wszyscy jak narozrabiał):
1. Czy są dostępne pośredniestatystyki konkursu,
jeśli tak, co jaki czas aktualizowane itp. ?
2. Oni liczą tylko aktywnych refków ?
A co z tymi co zapiszą się np. 29 kwietnia,
są liczeni do konkursu czy jak ?
3. Są gdzieś dostępne staty starego konkursu ?
szuwarek
Feb 1 2006, 10:56
Ad 1 - statsy w poprzednim konkursie były aktualizowane na bieżąco pod linkiem do konkursu
Ad 2 - tak tylko aktywni. zapewne jest jakiś wymóg ilości odświeżenia strony aby był status aktywnego.
Ad 3 - były ale już się zmyły... zastąpił je nowy konkurs
cholera - dalej stawiam na Chińczyków. Może jakieś zakłady u bukmachera :-) wygryzą nas i Niemców - ani chybi!
asmiodmsas
Feb 1 2006, 11:09
Dzięki szuwi za odpowiedz,
zawsze mozna się połączyć,
1000 ojro na 2 czy 3 nie jest tak żle,
a wynik zawsze lepszy.
a już myślałem, że jestem ślepy ale jednak są bardziej niewidomi ode mnie
Mozna jakas spolke zalozyc ale potrzebny bedzie nan gosciu ktory chinski umie i zaczniemy chinczykow zalewac reklamami na pewno z dobrym skutkiem
Zeby wygrac ten 1000, to trzeba zainwestowac z polowe tego i puscic reklame gdzies do Chinczykow - inaczej nie ma szans... Ale i tak na 99% wygra Polak, a kto to juz wiemy doskonale :twisted:
Dugraventas
Feb 1 2006, 17:07
Były takie konkursy w kasynach lose... że w ostatnie 3-4min Chińczyk zdobył 40 czy 50 poleconych...

Ich jest tylu, że jak się zawezmą to i tysiące zbiorą. Skoro jest ich kilkadziesiąt razy więcej...
sluchajcie, a gdzie puscic najlepiej reklame, zeby zgarnac jak najwiecej Chinczykow?
CYTAT(Arnie)
sluchajcie, a gdzie puscic najlepiej reklame, zeby zgarnac jak najwiecej Chinczykow?
w chinskich ptrach
sa gdzies live staty ??
moze tez stane do zawodow
a moze zapodacie jakis link?
szuwarek
Feb 1 2006, 19:16
Nie rozśmieszajcie mnie...
Nie powiecie chyba że nie słyszeliście o fabrykach chińczyków grających w gry, z których potem upgradeowane postacie sprzedawane sa na aukcjach internetowych.
Mówiąc o wygranej Chińczyka mam na myśli właśnie takie 'zdobywanie poleconych', czyli zatrudnienie kilkudziesięciu/kilkuset z nich do odświeżenia klamm. Stąd wszelkie maile w firmach z dużym % Chińczyków raczej nie mają sensu
Już w chwili obecnej widzę kilku, którzy mimo że zapisani zdecydowanie później niż ja, zaczynają przeganiać mnie w liczbie refów - i co bardziej dobitne - zdecydowanie przewyższają w sumie dziennych zarobków.
no, ale może tylko mi się jakaś fobia trafiła ;-)
Za torebke ryzu odswieza Ci 50 razy
Ja pierdziele to ile ten klamm zarabia skoro wypłaca takie sumy :wow:
Dugraventas
Feb 1 2006, 20:22
Klamm największe pieniądze zarabia na losach... Każda firma płaci do klammu 5E za 50k transakcji... a domyślacie się ile jest takich przelewów skoro firm są seki?
No , nieźle.
Czy myślicie, że zwykły promotor bez site'a takiego jak ma Szuwi bądź inni ma szanse na dobrą nagrodę w konkursie ?
Pozdrawiam.
Janek
Dugraventas
Feb 2 2006, 14:07
Całe szczęście, że Ty Janku jesteś niezwykły promotor
Proste Polacy jak sie polacza i puszcze reklame w LOGOMEDII to wygraja
tomsson
Feb 4 2006, 13:51
CYTAT(Janek)
No , nieźle.
Czy myślicie, że zwykły promotor bez site'a takiego jak ma Szuwi bądź inni ma szanse na dobrą nagrodę w konkursie ?
Pozdrawiam.
Janek
myśle, że tak- nie chce się chwalić- ale w zeszłym roku zająłem 7 miejsce- może bez rewelacji, ale zawsze coś (tylko kilku refków zabrakło do 5 miejsca).
w tym roku będzie chyba dużo trudniej- ale i tak warto spróbować...
artur111
Feb 4 2006, 19:31
w sumie szuwi nie wygral z jakas rewelacyjna iloscia refkow - jak na refcontesty oczywiscie i uwzgledniajac ze klamm jest niemieckojazyczny
tomsson
Feb 4 2006, 19:34
no nie wiem- jak dla mnie liczba reków szuwiego była maskarycznie duża
między 1 a 3 miejscem była spora przepaść...
i pamiętaj, że liczeni byli tylko aktywni poleceni- nie wszyscy...
asmiodmsas
Feb 4 2006, 19:37
Tomsson a jako już weteran refcontestu w klamm,
to jak będą podawane statystyki refcontestu ?
Co miesiąc, czy może co tydzień coś wymyślą, a może live ?
Bardzo mnie to ciekawi :>
artur111
Feb 4 2006, 19:41
własnie jak to bedzie

a szuwi mial ilu refkow kolo 150 chyba??
i co oznacza aktywny, ten ktory raz odswiezy 100 razy czy jak?
Możę odpowiem Wam na kilka pytań
Aktywny ref - to taki który uzyskał 3 Euro w Klamm czyli trochę trzeba jednak odświeżać i klikać powerlinków aby dojść do takiej kwoty.
A w ostatnim konkursie staty były live jeśli się nie mylę więc podejrzewam ,że teraz będzie podobnie.
CYTAT(jaqub)
Możę odpowiem Wam na kilka pytań
Aktywny ref - to taki który uzyskał 3 Euro w Klamm czyli trochę trzeba jednak odświeżać i klikać powerlinków aby dojść do takiej kwoty.
A w ostatnim konkursie staty były live jeśli się nie mylę więc podejrzewam ,że teraz będzie podobnie.
Czyli promocje trzebaby było zacząć dzisiaj aby ludki doszły do tych 3€ do końca trwania konkursiku
tomsson
Feb 4 2006, 23:17
jaqub- to chyba nie jest tak... zasady nie są do końca jasne, ale ja myśle że musi być jakaś konkretna ilość odświerzeń na dzień...
tak przynajmniej było rok temu- nie przypominam sobie abym dostał tyle bonusów ile wskazywał licznik poleconych w konkursie...
szuwarek
Feb 5 2006, 10:17
Również nie wydaje mi się żeby liczeni byli ci którzy doszli do 3 EUR. 3-miesięczny konkurs nie miałby wówczas sensu.
brakuje mi statsów, mogliby już podać żeby przyjrzeć się konkurencji ;-)
artur = o ile pamiętam w zeszłym konkursie miałem coś koło 240-250 zaliczonych refków. Walczyłem z jakąś Niemką, która ostatecznie do 200 nie doszła, potem tak jak wspomina tomsson - była przepaść
edited: od czego forum :-D:
http://szuwi.com/viewtopic.php?t=28666&highlight=
CYTAT
User Refs Preis
01. szuwarko 273 €1000
02. Hassa 197 €500
03. shotstyle 58 €250
04. return80 54 €100
05. Adiceltic 34 €75
06. chinabjh 32 €50
07. tomsson 31 €40
08. lyfshuai2 30 €30
09. NOXNOX 29 €20
10. pepehaha 24 €10
za 58 refow 250€ .... pewnie niektorzy zealuja
wlamywacz
Feb 5 2006, 11:10
Acha pomysłz chińczykami już próbowałem przerabiać ale gdyy próbowałem puścić reklame po cińsku skrypt by nie wyrzymał !! bo oni i ich te kszaczki
szuwarek
Feb 5 2006, 11:14
a to ciekawe co jest napisane w refrally:
"beda tylko liczeni poleceni, którzy będą w ciagu tego okresu w minimalnej ( w najmniejszej) wielkosci aktywne w Klamm. Wygra ten, którego bezposrednie refy osignęły ( w sumie) najwiecej pieniazków"
Wygląda więc na to że wygrać może osoba z mniejszą ilością refów, ale którzy będą aktywniejsi i którzy ogółem zarobią dla niej najwięcej.
to nawet ciekawe rozwiazanie
CYTAT(szuwarek)
a to ciekawe co jest napisane w refrally:
"beda tylko liczeni poleceni, którzy będą w ciagu tego okresu w minimalnej ( w najmniejszej) wielkosci aktywne w Klamm. Wygra ten, którego bezposrednie refy osignęły ( w sumie) najwiecej pieniazków"
Wygląda więc na to że wygrać może osoba z mniejszą ilością refów, ale którzy będą aktywniejsi i którzy ogółem zarobią dla niej najwięcej.
ale czy licza sie refy zdobyte tylko w tym okresie czy ogolem wszystkie refy
szuwarek
Feb 5 2006, 13:20
Raczej w tym okresie tylko, choć brak szczegółowego regulaminu konkursu (może ktoś widział ?)
W przeciwnym wypadku konkurs byłby trochę od paki za to jego wyniki dzienne można by było śledzić pod:
http://www.klamm.de/partner/unter_ladder.php?step=2
w tabelce Top 10 Tagesverdienst (nur Refs, 04.02.2006)
artur111
Feb 5 2006, 23:16
fajnie by bylo ale czy to mozliwe do ogarniecia przez WM? jakos tak to mi sie nierealne wydaje
Jakby sie wszyscy liczyli refowie i ich zarobki to nie odswiezam nie bede nabijał kasy Szuwiemu

:D :twisted:
LAndrynA
Feb 24 2006, 09:48
Po wuju i ciut ciut maja kasy z tego.. Mam pytanko, podajcie link zeby mozna bylo aktualne wyniki ogladac, z gory dzieki
kazdy by chcial znac takiego linka
FuFu-TryHarder
Mar 1 2006, 12:15
szkoda ze owego niema tak jak w innych edycjach ;/
szuwarek
Mar 1 2006, 12:47
Co ciekawe - na forum Klammu nie padło pytanie o statystyki. Więcej - w ogóle głuche milczenie jeśli chodzi o sam konkurs. Niemcy wydają się w ogóle nim nie ekscytować i w ogóle jakaś dziwna sytuacja :-P
CYTAT
Zitat von Top20
Polen
Polen
Polen
Deutschland
China
Polen
Deutschland
China
Polen
Polen
Deutschland
Deutschland
Deutschland
China
China
China
Polen
Polen
Deutschland
China
znalazlem to na frum klammu
http://klamm.de/forum/showthread.php?t=186763
niestety moja znajomosc niemieckiego nie pozwolila mi jednoznacznie stwierdzic czy to som typy czy aktualne wyniki
szuwarek
Mar 8 2006, 20:48
Pod podanym linkiem nie doszukałem się tego co wkleiłeś - czy faktycznie podałeś prawidłowy url ?
asmiodmsas
Mar 8 2006, 20:52
A może tam pisze czy kiedyś będą staty podane, czy mamy czekać do końca na nie ?
szuwarek
Mar 8 2006, 21:06
A faktycznie - znalazłem - to cytat samego Lukasa, ale na końcu jest uśmieszek, więc nie wiaomo jak to traktować ;-)
Po lakturze postów (pomocny translator zaszyty w Klamm!) widać lekką frustrację Niemców wobec Polaków i Chińczyków (niewiarygodna jest dla nich aktywność naszych poleconych, choć przecież też nie na najwyższym poziomie)
Sam Lukas twierdzi że od miejsca 1 do 35 różnice są niewielkie
asmiodmsas
Mar 8 2006, 21:12
No to pokazaliśmy narazie klasę, heh,
szkoda, że ja nie wziołem się za to,
heh, było by darcie, to co panowie i panie,
cała dyszka nasza ?
PhantoX
Mar 8 2006, 21:41
Jeżeli dogadam się z moim uplinem z którym już kupę czasu nie miałem kontaktu, to chętnie zapisze się pod kogoś z czołowej dziesiątki
A pyzatym konto mam jeszcze na starym nicku, i mailu więc on tez potrzebuje zmiany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.