Grupa: Members
Użytkownik nr: 8,696
witam, sam nie mam czasu klikac we wszystkich polskich ptr'ach wiec zalozylem ten temat - tak z wlasnej ciekawosci chcialbym dowiedziec sie jakie macie zdanie drodzy uzytkownicy o polskich serwisach mailingowych.
jesli ktorys z was zechce mi rzetelnie odpowiedziec - dzieki z gory;)
[poprawiona sonda x2, rzeczywiscie kilka firm pominalem :< ]
Moglbym was prosic o podanie konkretnych argumentow 'za' danym serwisem?
Ten post został edytowany przez anta: Sep 3 2008, 06:42
Użytkownik nr: 2,584
Myślę, że nie do końca najlepsze serwisy wybrałeś. Brakuje skarbonki, tam na pewno najwięcej można zarobić. W świecie reklam podobno też sporo reklam Early-cash na pewno także jakiś poziom zachowuje, zapewne jest lepiej niż w co najmniej połowie wymienionych
Osobiście również jestem za Światem-Reklam - widać, że Pampers ma głowę na karku i potrafi z niczego stworzyć bardzo dobrze prosperujący serwis. Numer z 1-no sekundowym timerem przy reklamach z początku uważałem za szalony - przecież teraz to nikt kompletnie nie będzie oglądać reklam jakie serwuje Świat-Reklam, ale po czasie swoją opinię zweryfikowałem. Po własnych doświadczeniach zauważyłem, że bardziej skupiam się na na treści reklamy a nie jak dotychczas, czekałem aż w timerze pojawi bosko brzmiący komunikat "Premia została doliczona".
Ten post został edytowany przez tediboyz: Aug 20 2008, 14:06
Użytkownik nr: 2,584
CYTAT(tediboyz @ Aug 20 2008, 15:09)
Osobiście również jestem za Światem-Reklam - widać, że Pampers ma głowę na karku i potrafi z niczego stworzyć bardzo dobrze prosperujący serwis. Numer z 1-no sekundowym timerem przy reklamach z początku uważałem za szalony - przecież teraz to nikt kompletnie nie będzie oglądać reklam jakie serwuje Świat-Reklam, ale po czasie swoją opinię zweryfikowałem. Po własnych doświadczeniach zauważyłem, że bardziej skupiam się na na treści reklamy a nie jak dotychczas, czekałem aż w timerze pojawi bosko brzmiący komunikat "Premia została doliczona".
Czy z niczego to bym nie powiedział. Miał idealną sytuację - ogromną bazę użytkowników.
Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 2,466
Świat Reklam niepokojąco często znika z sieci, co uniemożliwia jego promowanie. Dotychczasowe "pewniaki" w stylu Web-Ads czy Złotówki wysyłają maila tygodniowo - nota bene brakuje ich w spisie - dawne firmy Pampersa wykazują większą aktywność - szkoda że nie w kwestii wypłat.
Dałem głos na Skarbonkę ze względu na szybkie wypłaty i brak kompromitujących obsów - ot stabilna i solidna firma, choć z jej aktywnością jeśli chodzi o wysyłki też ostatnio krucho...
Użytkownik nr: 8,508
CYTAT(szuwarek @ Aug 20 2008, 19:56)
Świat Reklam niepokojąco często znika z sieci, co uniemożliwia jego promowanie. Dotychczasowe "pewniaki" w stylu Web-Ads czy Złotówki wysyłają maila tygodniowo - nota bene brakuje ich w spisie - dawne firmy Pampersa wykazują większą aktywność - szkoda że nie w kwestii wypłat.
Dałem głos na Skarbonkę ze względu na szybkie wypłaty i brak kompromitujących obsów - ot stabilna i solidna firma, choć z jej aktywnością jeśli chodzi o wysyłki też ostatnio krucho...
Ze znikaniem ma problem wiele programów. I chyba wile z nich stoi u pampersa. Ciężko rozszyfrować czym kierował się autor tematu, wybierając takie a nie inne programy.
Zaznaczyłem świat-reklam, mimo że jestem przeciwnikiem minimów, to jednak Pampers pokazał, że jest wypłacalny i dużym plusem jest brak bezsensownych timerów (kiedyś dość obszernie uzasadniłem mój pogląd w tym zakresie).
Nie jestem we wszystkich programach, więc nie wiem czy, nie zagłosowałbym na co innego gdybym wiedział jak tam jest.
Co do i innych programów. e-kasa: niskie, lecz nie za łatwe do osiągnięcia minimum, dla początkujących zaletą jest możliwość kupowania małych pakietów reklamowych. AmCash: o ile tanie kliki PTP są OK, to zewnętrzne reklamy po 0.015c odbieram jako pogardę dla klikaczy. Mam wrażenie (głowy sobie nie dam uciąć), że wzrosło minimum z 2.5$ na 3$. bez-minimum: jeszcze nie dawno ten program uznałem za najlepszy, niestety Admin zaczął trochę "kuglarzyć", spadła ilość reklam w strefach bezpłatnych, zaczynam się zastanawiać, czy celem systemu jest dystrybucja linków reklamowych. dolarek, centrum biznesu i reszta jednej Adminki: niestety, na dzień dzisiejszy trudno przewidzieć na jakie pomysły nowy Admin jeszcze wpadnie i co będzie "reformował'. Do tego mam wrażenie jakby osoba prowadząca te programy miała "bałagan" w tym co robi. Skarbonkę i Zlotoweczkę traktuje w zasadzie jako programy tylko do reklam. Reklamowka: jest OK.
Pozdrawiam
Ten post został edytowany przez tomi135: Aug 20 2008, 20:38
Użytkownik nr: 2,253
dolarek - po zmianie admina firma w moich oczach upadła, mniej reklam, bardzo długie oczekiwanie na wypłaty centrum biznesu - j.w. eurobiznes - j.w.
AmCash.eu - nie dawno kilka maili dziennie, lecz teraz 0-1, stawki ptc przerażają
bez-minimum - po sprzedaży "kota" przez chwile jedna z lepszych firm, ale teraz czegoś brakuje
swiat-reklam - poki co narazie jest dobrze i wierze że będzie jeszcze lepiej
2zlote - dziwne zachowania admina, np. głupie usuwanie akceptowanych firm z PTP, z jeszcze głupszym uzasadnieniem (na szczęście już mnie tam nie ma ) BalticMails - j.w. Luckymails - j.w.
zlotoweczka - juz mnie tam nie ma, więc cieżko coś powiedzieć skarbonka - j.w. skarbiec - j.w. banknocik - j.w. ekasa - j.w. early-cash - j.w.
protifAds - nie byłem i napewno nie będę
reklamowka - w tej kwestii nie jest mi dane oceniać sam siebie
P.S. Głos oddaje na swiat-reklam, bo to jedyny program, którego admin wie co robi i robi to naprawdę dobrze
Użytkownik nr: 2,095
To może i ja sobie coś zrecenzuje W końcu także jestem (jeszcze) Uczestnikiem niektórych programów
dolarek - ostatnio wokół niego strasznie głośno, jak i każdego innego programu Magdy, jednak uważam że należy dać jej szanse a nie skreślać od razu. Kobieta ma głowę na karku i myślę że sobie poradzi centrum biznesu - j.w. eurobiznes - tej samej adminki, j.w. AmCash.eu - nie ma mnie skarbiec - nie ma mnie banknocik - nie ma mnie ekasa - nie znam protifAds - prezes na urlopie, aktualnie pod opieką jednego admina trochę krucho z reklamami, ale miejmy nadzieje że się sytuacja poprawi zlotoweczka - nie ma mnie bez-minimum - nie ma mnie early-cash - bez komentarza skarbonka - jeden z lepszych programów, wysokie minimum jest chyba tylko jedynym minusem. ale przy siatce polecoych nie ma co narzekać . Zmiany zmiany. swiat-reklam - czas pokaże, trochę za krótko jeszcze na opinię, poprzedni świat reklam do reklam także mi aż tak bardzo nie przeszkadzał bo niezłe efekty reklama dawała 2zlote - nie ma mnie BalticMails - Ja sobie ten program, podobnie jak i poniższy Luckymails bardzo chwalę, mam mało poleconych, ale spokojnie mozna uzbierac na wypłatę dzięki sporej ilości reklam, a co więcej, wyplaty są szybko realizowane, Luckymails - czytaj wyżej Reklamowka - Hooligan moim zdaniem dobrze prowadzi proogram, sporo fajnych konkursów, nie najgorsza ilośc reklam, i naprawde bardzo miły i przyzwoity program
P.S. dziwi mnie tylko że nie pojawił się program pewnego usera o kolorowym wyrazie nicka i twarzy
--------------------
Admin@Early-cash.com I Admin@Tomik.biz I Admin@Grassmails.com I Admin@Sco.warszawa.pl I Admin@KasaNaPiwo.com I Admin@E-euro-2012.org I Admin@Twoj-bank.com I Admin@Zafree.pl I
Nieodmiennie stała, solidna porcja PTC - od kilkunastu do powyżej dwudziestu o wartości 0,25 - pojecia nie mam skąd i w jaki sposób pampers ma tylu reklamodawców, bo przynajmniej połowa z zawartości tej banneriady zmienia się co kilka dni. Także w klikach konkursowych średnio około 20-30 linków. E-maili mniej, niemniej w stosunku do innych programów - dużo. Gdyby chociaż w kilku innych polskich programach była chociaż połowa tego co jest u pampersa - polski getpaid by rozkwitał. (Wciąż mam problem ze starymi DNS'ami - często widzę info "suspended" i muszę restarować ruter.)(
Skarbonka - dobry program i swoisty fenomen
Biorąc pod uwagę staż i wysoki próg wypłat - fenomen. Z reklamami rónie, raz więcej, raz mniej, ale patrząc na całokształt - program stabilny i wypłacalny, gdzie nie czeka się na wypłatę wieki całe. Admin systematyczny i odpowiedzialny.
Złotóweczka - niezła, ale...
Ilością reklam nie powala, zwłaszcza e-mailowych. Z klików w PTC jest ok. 20-25% wiecej zarobku niz z e-maili. Na tak określone minimum i tylko jeden level - reklam o wiele za mało. Program idzie jeszcze siłą rozpędu, ale admin w ciagu kilku miesiecy coraz bardziej sobie odpuszcza systematyczną pracę.
Banknocik - podobnie.
Admince wyraźnie przeszedł zapał, warunki uczestnictwa niezłe, ale same warunki sprawy nie załatwiają. Reklamodawców coraz mniej, a tym samym reklamy i zarobki coraz mniej regularne i odczuwalnie spada szybkość zarabiania.
Early-Cash - wahadełko
Niby stabilny, ale również mniej reklam, nieregularne e-maile, program zmienia się w wahadełko zależne od humorków adminów. Jak im się chce, albo sie nudzą, nagle kilka e-maili, później kilkudniowa przerwa. Pojecia nie mam po co w warunkach jeszcze "losowe wypłaty" skoro takowych nie ma, nadal (mimo dawnych obietnic) brak % z punktów poleconych - co jest getpaidowym bezsensem, choć opłacalnym dla adminów.
EKasa - stabilna i niezła
Zważywszy na wysokość minimum - czyli niemal jego brak - naprawdę niezły programik.
Skarbiec - mieszane uczucia.
Miał być niezły, zdawało się, że będzie. Niestety, wciąż był tylko "młodszym bratem" Banknocika, nie dorównywał warunkami ani ilością reklam i okazał się raczej "niechcianym dzieckiem". Bez nagłośnienia przejął go nowy admin, coś tam w e-mailu pomamrotał, że sprosta bo uważa, że ma predyspozycje i chęci, jednak po 10 dniach zmian na lepsze nie widać. Nie przesądzam, bo to dość krótki okres, ale jak nie ma zapału na początku, to i później może nie być.
CashLovers - również mieszane uczucia.
Admin zmienił warunki, domenę i nazwę, dał nową grafikę, kilka reklam po czym stracił zainteresowanie i usnął. Szkoda, bo warunki całkiem przyzwoite, niestety, nie mogą być realizowane, gdy reklam mało.
Reklamówka
Krótkie podsumowanie admina - "gdyby mi sie chciało tak, jak mi się nie chce"
ProtifAds - dużo gadania, gdybania i przymiarek, tym większe rozczarowanie
Programy CAT - jak pierwszomajowy pochód w Warszawie u schyłku PRL'u - dawno przeszła Ochota, a Wola wlecze się ostatkiem sił. Oby nie doszła do Bródna, (na Powązkach miejsca w Alei Zasłużonych raczej nie znajdzie) już lepszy byłby Targówek.