Proszę wszystkich "wyjadaczy" o informacje na temat pułapek jakie
czekają w firmie Eurolose a mianowicie:
[list]1. w jakie bannery i linki nie klikać (jak są opisane po niemiecku, jak je rozpoznać itp.)
2. czy przychodzą jakieś emaile z wrednymi linkami i jeżeli tak to jak je rozpoznać
3. ewentualnie jakieś inne pułapki[list]
Pytam o to ponieważ jestem "noga" z niemieckiego i po zapisaniu się w
Eurolose już w pierwszym dniu zarobiłem ujemną liczbę punktów ale nie
pamiętam w jaki bannerek kliknąłem.
Parę Uwag dotyczących MinusMaili Minus Maile pojawiły się niedawno Wiele stron (w tym moja) jeszcze nie zaktualizowało wiadomości o tej pułapce Minus Maile są jednak banalnie proste do zauważania są przesyłane jako osobny maile i już w temacie maila możemy rozpoznać "minusowość maila" (w temacie jest napisane -99 points)
Nie warto otwierać takich maili najlepiej od razu je kasować...
Są też Questionlinki, których lepiej nie odbierać gdy nie znasz niemieckiego. Sam już na taki się załapałem i dostałem minus 1000 pkt. w nagrodę. Pytania te potrafią być tak skonstruowane, że translator nie poradzi sobie z poprawnym przetłumaczeniem odpowiedzi.
Kiedyś miałem pytanie jakich niedźwiedzi nie ma. Wśród odpowiedzi było między innymi: niedźwiedź maciora, niedźwiedź okularnik. Postawiłem na to drugie, bo jeszcze nie słyszałem o niedźwiedziu w okularach, gdzie prawidłową odpowiedzią było niedźwiedź maciora. Jest to dowód, że i w niektórych przypadkach nawet translator nie da rady.
Dostałam maila od Eurolose. Nie wiem, czy to pułapka, czy wręcz przeciwnie, bo nie znam niemieckiego, dlatego mam nadzieję, że pomożecie zagubionej kobiecie to przetłumaczyć ;D Oto treść:
CYTAT
Hallo,
EuroLose hat wieder 50 Refs zu verkaufen, diesmal verkaufen wir keine Pakete, sondern alle Einzeln.
Pro Ref bitte 2,75 Euro an die PayPal-Adresse:
matschiste@web.de senden, und als Betreff Deinen EuroLose-Usernamen.
Zusatz-Angebot: beim Kauf von 5 RefŽs dann 2,30 Euro je Ref, ab 10 Refs 2 Euro pro Ref!
Nach Erhalt der Gutschrift, ordne ich Dir Deinen oder Deine Refs zu.
EuroLose übernimmt keine Garantie auf weitere Aktivität des gekauften Refs oder Löschung des Refs!
Lieben Gruss Lewis
--------------------
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Grupa: Members
Użytkownik nr: 9,133
Z jakiś rok temu bawiłem się w "zarabianie" na eurolose i powiem Wam, że niezłe z nich dziady. Po stracie 1-2h dziennie na klikanie przez około 2 miesiące zbliżałem się do wypłaty i wtedy przywalili mi jakimś minus banerem za - 10 000pkt. Nie polecam. Dwa dni później skasowałem u nich konto a tydzień później wywaliłem ich ze strony. Dodam, że niemiecki znam na poziomie średnim i te ich banerki często mi wieszały przeglądarkę.
Ten post został edytowany przez detmold: May 16 2008, 10:57
--------------------
Zainkasuj 10 zł za konto bankowe w mbank, lub 8zł za całkowicie darmowe i w pełni funkcjonalne konto młodzieżowe. Wystarczy 15 min na wypełnienie formularza online!
Obawiam się, że nie można To znaczy mam ogromne wrażenie, że ta firma nie płaci, albo płaci tylko "swoim".
Pozdrawiam
To chyba święte słowa, zleciłem wypłatę ponad trzy miesiące temu i nie mogę się doczekać. Jednocześnie widzę w statystykach, że firma wypłaca pieniądze innym
@UP Ja jestem w podobnej sytuacji- wypłata zlecona 2,5 m-ca temu i jeszcze jej nie otrzymałem. 2 poprzednie wypłaty dostałem bezproblemowo. Zaczyna śmierdzieć SCAM'em Dla mnie była/jest (niepotrzebne skreślić) bardzo dobrą firmą, szybko się zarabiało, jednak jak jest obecnie- każdy widzi ;/