Co się ostatnio dzieje z Jarkiem i jego programami? Nie zapowiadał urlopu / wakacji. We wszystkich trzech programach ostatnie wypłaty blisko miesiąc temu. Reklam coraz mniej, praktycznie bazują jedynie na petepowskiej sieczce. Na Allegro żadnych aukcji i żadnego zainteresowania ze strony Jarka programami, spadkiem poziomu i popularności. Cały ubiegły rok było kiepsko, przy czym sytuacja była tłumaczona maturą, po której miało być lepiej. Tymczasem zamiast lepiej - jest coraz gorzej. Ludzie zapisują się i po kilku dniach rezygnują z aktywności bo i jaka może być w tej sytuacji.
Od kilku dni ze Zlotóweczki i AdBiznes przychodzą puste maile o tytule: =?windows-1250?B??=
Grupa: Members
Użytkownik nr: 8,969
zamówioną przeze mnie reklamę zrealizował dość szybko...ale na wiadomości wysyłane przez kontakt nie odpowiada...troszkę mnie to martwi, mam na koncie w złotóweczce "parę groszy" i nie wiem czy nie spróbować wypłacić i krótko mówiąc spylać zwłaszcza, że wczoraj przez jakiś czas strona nie działa (nie wiem czemu, nie znam się) i nie wiem czy to tylko jednorazowy incydent, czy zwiastun czegoś niedobrego
Ten post został edytowany przez megorasz: Jul 10 2009, 09:08
--------------------
Legia Warszawa + Pogoń Szczecin + Olimpia Elbląg + Zagłębie Sosnowiec + ADO Den Haag + Juventus Turyn
Użytkownik nr: 12,189
Szczerze jestem zaniepokojony, bo kupiłem tam sobie konto premiowane. Potwierdzam post poniżej, kontakt z adminem się urwał. Chciałem zmienić adres bannera bo mój stary host padł a reklamę mam na 12 miechów. Pisałem mu, że zapłacę za to, pisałem na gg i maila...i cisza.
Użytkownik nr: 4,898
Witam,
po pierwsze przepraszam wszystkich za nie poinformowanie o mojej zmniejszonej aktywności.
Powodów tego stanu było wiele, m.in. przeprowadzka na wieś, gdzie dostępu do neta praktycznie nie ma, oprócz iplus'a o niewyobrażalnej prędkości 53kb/s - stąd moja aktywność opiera się na razie na realizowaniu reklam, po prostu szlag mnie trafia jak mam coś na tym zrobić ;/
"normalnego" neta będę mieć za około tydzień +/-
Drugą sprawą jest to że aktualnie jestem na urlopie jeszcze przez parę dni.
Proszę się nie martwić programów nie zamknę ani nic podobnego, w przyszłym tygodniu wszystko powinno powoli wracać do normy, wypłaty będą realizowane jak i aukcje allegro zostaną wznowione.
Następna sprawa - mail który został wysłany przez moje portale, przyznam szczerze nie mam na tą chwilę pojęcia o co chodzi, ale postaram się dowiedzieć i sprawić aby to się nie powtarzało.
Sprawa następna, nie odpisywanie na wszystkie maile od Was. Z góry przepraszam za to, ale przy tak dużej ilości maili od Was dziennie, opisywanie na nie przy takim łączu to istna katorga, tym bardziej że większość maili to niestety takie typu "jak tu się zarabia", oczywiście nie mówię, że wszystkie.
Sprawa nieobecności witryn przez pewien czas - moje serwisy znajdują się na serwerach u Pampersa, jak zapewne wiecie zmieniał o hosting i przenosił wszystko, stąd ta chwilowa nieobecność. Myślę, że w tej chwili wszystko jest ok.
XellosMaster odezwij się do mnie na PM i napisz dokładnie z jakiej reklamy na jaką chcesz zmienić, w przyszłym tygodniu się tym zajmę - oczywiście dostaniesz rekompensatę za stracony czas, ale o tym już nie tutaj tylko na PM.
Użytkownik nr: 4,963
Szybko zmieniaj net'a bo potrzebuje kasy na "wakacje" ;D
A myslałem, że będzie kolejny admin kończył "kariere" z webmasterowaniem swoich firm i już sam się zbierałem od wczoraj do pisania maila. Czekam(y) na powrót firm do świetności.
też mi ulżyło Na szczęście u mnie jest Netia Współczuje...
edit:
jakieś cuda, nie mogę wysłać kolejnej wiadomości PM do Jarka bo skrzynka odbiorcy jest pełna...w XI wieku ?
chce więc zaznaczyć, że właśnie zauważyłem, że gify zlotoweczki nie działają i moje promowanie idzie w kosz, fajnie jakbyś je wgrał na swoje miejsce w pierwszej kolejności !
Ten post został edytowany przez XellosMaster: Jul 10 2009, 21:10
w XI wieku chyba nie mieli internetowych skrzynek pocztowych
Strony mogą nie u wszystkich działać jeszcze poprawnie, nie jest to spowodowane z mojej winy tylko przez zmianę dnsów, po prostu nie wszystkim jeszcze odświeżyły się na nowe.
Przestaje mi być do śmiechu. Moja reklama wcale nie linkuje do mojej strony. Zaczął działać mój stary serwer i z ciekawości sprawdziłem link i mój banner linkuje do takiej strony:
Co do klików u Jarka nie zauważyłem żeby jakakolwiek reklama przekierowała mnie na podany przez Was link.
Co do maili niestety coś mu się pokrzaczyło w ustawieniach, ale dopóki Jarka nie ma to się samo nie naprawi :/
A sprawdzałeś bannery w rotatorze ?
Bannery CentrumReklamy, Dolarka, ImperiumReklamy, Sejfika, E-kasy, kierują do tej strony.
Nawet banner, który ma w grafice www.toto27.pl. Raczej by nie linkował gdzie indziej.
Najlepszy jest Ludomir Pencina z Platformy Obywatelskiej
W AdBiznes widzę tylko jeden banner w rotatorze, z grafiką Click Mail i też tam linkuje.
Edit:
Mój banner już działa jak należy, dostałem miesiąc gratis więc jest ok. Natomiast pozostałym osobą posiadającym tam bannery radzę się zainteresować bo nadal linkują w dziwne miejsce, ale to już nie moja sprawa.
Pozostaje jeszcze sprawa gifów złotoweczki, czy to tylko mój komputer, czy u wszystkich nie świecą ? Może się ktoś wypowiedzieć czy u niego działają bannery reklamowe zlotoweczki ?
Ten post został edytowany przez XellosMaster: Jul 15 2009, 19:24
Bannery zostały wgrane na serwer, podczas przenosin "wsiąkły" ale już jest ok. Druga spraw, podmieniony adres w reklamach impresji bannera, prawdopodobnie był to włam do systemu, wszystko zostało już zabezpieczone i mam nadzieję, że nie będzie dalszych "jaj". Właścicieli reklam których reklama wyświetla się "nie poprawnie" proszę o kontakt.
Następna sprawa, puste maile lub "krzaczki" - właśnie został wysłany mail test, mam nadzieję, że dojdzie bez uszczerbków.
Wypłaty ruszą od jutra, może jeszcze dzisiaj jak się wyrobie.
Użytkownik nr: 11,844
Z tego co wiem Jarek jest na urlopie, ale mam pytanie do kogoś kto ma z nim kontakt. Do kiedy jest na tym urlopie? Mam całkiem sporo reklam do zrealizowania, 3 zlecenia już wysłałem jakieś 5 dni temu, ale ciągle nie widać tych reklam.
W admin-mailu pisał, że z urlopu wraca 19-20 sierpnia, więc już powinien być. Reklam jednak nie ma, więc może przedłużył sobie urlop do końca weekendu:)